Известие

Collapse
No announcement yet.

Спирачки, твърд педал...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

да го оправя, като сменя сервото... или ?
    Lexus Is200
    Honda CBR 600 F4i

Comment

има една джаджа в помпата дето нагнетява налягане за кьм сервото и вьтре има некво лост4е дето се прецаква 4есто може би трябва да ти го погледне специалист
      conductor de una Alfa 145 1.9 td наи сигурното място за една кола е на паркинга , но не за това са направени магистралите

Comment

Какви накладки да си взема че са ми за смяна и колко пари струват ?
        146 1.6 боксер
        Alfa romeo 166 3.2 V6 241hp 2004г.
        Lancia Thesis 2.4 JTD 150hp 2003г.

Comment

Моята прави нещо подобно.
          По принцип е доста мек педала, като се втвърдява на някакво си положение, но си има доста ход през който е мек. При спиране - спирачката си има добра модулация през мекия ход на педала и когато стигне до твърдо - пак си има модулация, ама по-малко и вече се стига до максимума спирачно усилие.
          Когато напомпя педала на спирачката силно три-четири пъти спрял на светофар - той почва да се се втвърдява по-рано. След това като потегля - за кратко време педала си остава в това положение (втвърдяващ се рано), но ефекта е само, че нямам толкова много ход за модулация на спирачното усилие и с по-малко ход на педала стигам до голямо спирачно усилие. И накрая - това никога не съм го усещал в нормални условия на шофиране! Само, когато си правех експерименти от скука по светофарите
          Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
          EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

еми да прав си с по голямо усилие става спирането, което изобщо не го прави невизможно... и все пак проблем ли е или не ?
            Lexus Is200
            Honda CBR 600 F4i

Comment

Напротив! Според мен не става по-голямо усилието при спиране, а просто ми се губи модулацията на спирачката, което е различно! И пак повтарям това на мен не ми се случва в ежедневието! Поне досега не е.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
              EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

в ежедневието и на мне не ми се случва но при едно спускане с адски много обратни завои ми направо това впечатление... в началото се свиква с меката спирачка и изведнъж БААМ... педала става твърд и се появява лек забавен кадър на който е животът ти
                Lexus Is200
                Honda CBR 600 F4i

Comment

мда и според мен е от това серво защото когато колата е загасена и понапомпаш спирачката се получава това нещо но като запалиш педала си става нормалин
                  Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                  sigpic

Comment

в градски условия никакъв проблем... мек педал бързо спира направо са супер но при едно натискате на педала в поредица от 4-5 пъти се втвърдява, и то само ако колата се спуска и не се натиска гаста
                    Lexus Is200
                    Honda CBR 600 F4i

Comment

ми може да си е нормално когато педала ти се втвърди усещташ ли колата че не спира както трябва?може да ти се струва само че спира по трудно защото педала е по твърд
                      Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                      sigpic

Comment

Как да е нормално, бе!?! Има проблем Иска си ремонт сервото
                        Нормално ли щеше да е, ако воланът се втвърдява и омеква когато му скимне? Нали продължава да се върти
                        _______
                        146 JTD - ex
                        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

еми спира си да ам с усилие от моя страна... явно си е проблем тои и волана ще се върти ам трудно ако се пр**бе нещо ам ще се върти. Същата история и с педала
                          Lexus Is200
                          Honda CBR 600 F4i

Comment

Working...
                          X